Ketkä palkkaavat malleja? Entä millainen palkka heillä on? Todella moni yritys palkkaa malleja lähes joka alalle, brändit etsivät jatkuvasti uusia tuoreita kasvoja jakamaan sanomaansa. Vaatemerkit kuten Armani, Ralph Lauren, Gucci sekä Calvin Klein tarvitsevat malleja, automerkit kuten Ford, Audi sekä Renault tarvitsevat malleja, jopa suuri virvoitusjuomia valmistava Coca-Cola tarvitsee heitä. Miksi? Että he voivat mainostaa, näyttää ettei pelkästään nukke taikka robotti käytä heidän tuotteitansa.

Mallit ja Suomi

Suomessakin palkataan malleja, Gti lehdellä on aina joka kuukausi uusi Gti-tyttö joka esiintyy lehden kannessa. Myöskin seiska lehti tarjoaa malleille töitä. Maailmalla taas suurin lehti mihin malli voi unelmoida pääsevänsä on Voguen kansi.

Mallit ja nuoret

Usein myös näkee nuoriakin lukemassa Teen Vogue lehteä, joka on tarkoitettu samanlaiselle yleisölle kuin Demi lehti suomessa, niin kuin tuo ”Teen” tuossa alussa kertookin niin se on teineille suunnattu, hieman rajatumpi ja myös ikäluokkaan kohdistetumpi versio perus Vogue lehdestä.

Mallina oleminen

Mallina oloon kuitenkin on paljon vaatimuksia jotka kaikki liittyy pääsääntöisesti ulkonäköön, kasvonpiirteet pitää olla kauniit ja lähes ”täydelliset” koska ne korostuvat kuvasta eniten. Kehon pitää myös olla hyvässä kunnossa, eikä ihossakaan saa olla vikoja. Tämä usein voi luoda mallimaailmassa alottaville malleille ulkonäköpaineita sekä syömishäiriöitä. Tällä alalla on myöskin paljon henkistä väkivaltaa, joten tämä ala vaatii vahvaa sielua sekä puhtia, kuin myös pitkää pinnaa. Kuitenkin mallit ovat kaikki kilpailijoita keskenään tällä suurella alalla. Henkinen väkivalta on muuttunut myös ajoittain fyysiseksi, kun jotkut tekevät mitä vain päästäkseen huipulle. Ihan kaikille tämä ala ei siis sovellu vaikka ulkonäkö riittäisikin niin henkinen puoli ei välttämättä ole riittävä.

Palkkaus

Mallin palkka vaihtelee, se riippuu hyvin paljo siitä minkälainen malli on sekä kenelle toimii mallina. Malli voi tienata vaikkapa 100€ per tunti taikka 1500€ per päivä, mainostoimistot sekä katalogit voivat maksaa palkkaa mallille 250€ tai jopa kymppitonnin päivästä, ei huonompi liksa siis. Joidenkin mallimaailman huippunimien omaisuuden arvo on 30 miljoonasta 85 miljoonaan, joka kertoo että kauneudella, päättäväisyydellä sekä rohkeudella voi tienata ihan mukavia summia. Parhaiten tienanneen mallin, Gisele Bundchenin omaisuuden arvo on noin 400 miljoonaa, kyseinen daami on myös pitänyt kuvassa yllään maailman kalleimpia rintaliivejä ”Red Hot Fantasy Bra” joka on Victoria's Secretin Fantasy Bra:n yksi osa, hintaa tälle löytyy rouheat 15 miljoonaa dollaria.