Useat mallit haaveilevat ja himoitsevat pääsevänsä Vogue lehden kanteen tai edes sisälle. Vogue on ykkösvalinta ihmisille kun on valittava lehti, joka koskee muodin maailmaa. Tämän takia lähes jokainen malli sen kanteen haluaakin, siitä tulee melko rajaton näkyvyys yleisölle silloin joka vain tarkoittaa sitä että malli saa vain lisää julkisuutta. Mitä isompi nimi malli on muodin maailmassa, sitä enemmän hän siitä tienaa. Muodin maailmassa mallien rintama koostuu lähes kokonaan naisista, mutta nykyään miehetkin ovat alkaneet yleistymään entistä enemmän. Muoti on ollut aina enemmän naisten intohimo ja koska ihmisten näkemys asioista mitä mies voi ja ei voi tehdä ilman että leimataan erilaiseksi on ollut ennen niin paha, ei miehet ole aiemmin malleiksi halunnneet. Nykypäivänä kuitenkin katsomuksemme erilaisiin asioihin on muuttunut jonka vuoksi tulemme joka vuosi näkemään lisää miehiä myös.

Vogue lehdestä on myös nuorille suunnattu Teen Vogue ja miehille on myös oma Vogue lehtensä. Vogue lehteä tuotetaan monessa eri maassa sekä monella eri kielellä. Suurimmat näistä ovat Yhdysvallat, Iso-Britannia, Italia, Ranska sekä Venäjä.

Vogue kattaa Conde Nast Publications kustannusyhtiön muotipuolen, muita tunnettuja lehtiä tältä yhtiöltä on Glamour, Allure, Vanity Fair sekä The New Yorker. ##Televisio ja mallit Myöskin televisiossa seurataan malleja, esimerkkinä ohjelma ”Huippumalli haussa”. Tämä ohjelma on adoptoitu moneen eri maahan, myös suomessa on oma versio kyseisestä ohjelmasta. Siinä monta mallia kilpailee keskenään sopimuksesta mallitoimiston kanssa, suuren muotilehden kuvauksesta ja pääsystä kosmetiikkayrityksen mainoskampanjaan ja kisan voittaja sitten lunastaa nämä kyseiset palkinnot. Monet jotka eivät ole kilpailua voittanut mutta jotka ovat osallistuneet ovat saaneet tötä mallistoimistoista

Kilpailun suomalaisessa versiossa palkintoina ovat mallisopimus mallitoimisto Paparazzin kanssa, Meikkiyritys Max Factorin kosmetiikkakamppanjan keulakuvan paikka ja vielä myös paikan Cosmopolitan lehden kansikuvassa. Mallitoimiston sopimuksen arvo on ollut noin 25000€. Kilpailun seitsämännessä tuotantokaudessa kilpailun voitti ensimmäistä kertaa miespuolinen osallistuja nimeltä Jerry Koivisto. Sarjan alkuperäisessä, amerikkalaisessa versiossa ensimmäinen miesvoittaja oli Keith Kasson Carlos joka voitti kilpailun tuotantokaudella 21.

Kilpailun toinen miesvoittaja on seuraavalta kaudelta eli Nyle DiMarco tuotantokaudelta 22

Tunnettuja sekä suosittuja mallitoimistoja New Yorkissa ovat esimerkiksi DNA Model Management, Elite Model Management sekä Ford Models

DNA Model Management on hyvin pienikokoinen mutta sillä on silti hyvin suuri vaikutus muodin maailmassa sekä mallein uralla. Tunnettuja nimiä jotka ovat toimineet heillä malleina ovat esimerkiksi Linda Evangelist, Alessandra Ambrosio sekä Doutzen Kroes.

Elite management

Elite Model Management on vuonna 1972 perustettu mallitoimisto joka nykypäivänä työllistää yli 2000 mallia ympäri maailmaa. He ovat ykkösiä, kun kyseessä on supermallien takominen. Heillä ovat työskennelleet muun muassa Monica Bellucci, Lizzy Jagger, Adrianna Lima sekä Cara Delevingne. Toimiston perusti John Casablancas sekä Alain Kittler.

Ford Models

Kaikki jotka tietävät edes hieman mallimaailmasta ovat varmasti kuulleet Ford Models mallitoimistosta, he ovat pitkään jo tehneet työtä tällä alalla eli heillä on kokemusta, heillä on prestiittinen maine, heillä on taitoa ja heitä kunnioitetaan, he ovat olleet alalla jo yli 50 vuotta kun Eileen ja Jerry Ford perusti tämän yrityksen vuonna 1946. Elite Model Managementin perustaja sekä omistaja syytti Fordeja, että he olisivat hyökkäämässä hänen kimppuun. Eileen ja Jerry nostivat tästä vastaukseksi syytteen vaatien 32,5 miljoonaa dollaria korvauksia.