Mallin työ kulkeutuu kauas antiikin aikaan, esimerkiksi roomalaisessa kulttuurissa orjat saattoivat pitää jonkun tietyn vaatteen mallikappaletta päällä, taikka sitten panssarin, kun jalosukuinen henkilö halusi nähdä etukäteen millaisia luomuksia kyseinen teettäjä on ennen tehnyt. Samanlaista menoa oli myös keskiajalla, kun aatelisten linnoihin saattoi tulla pitopäivinä luksuskankaiden myyjiä esittelemään aatelistolle uusinta muotia. Jotta voimme ymmärtää mallien historiaa sekä mallien työtä, pitää sukeltaa ensiksi muodin historiaan sillä ilman muotia ei olisi malleja. Varsinaisesti muodin, taiteen sekä musiikin nousu nähtiin kaikki renesanssin aikakaudella, nimikin viittaa juurikin uudistumiseen. ihmisen mieli ja maailma oli molemmat uudistuneet, valaistuneet ja näin vaatteista tuli entistä isompi, kaupallinen ala.

Renessanssi

Renesanssi sai alkunsa italiasta, jonka takia nykypäivänäkin pohjoisessa italiassa sijaitsevia kaupunkeja kuten Milanoa, Bolognaa ja venetsiaa pidetään edelleen muodin pääkaupunkeina. Myöskin suurimpia vaikuttavia tekijöitä muodin nousussa pidetään kuninkaallisten hovien taipumusta törsäilyyn sekä luksukseen, eri toten ranskan hovi. Kuninkaalliset suvut usein kilpailivat kenellä on hienoimmat asusteet ja saattoivat usein pilkata toisiaan jos eivät pysyeet perässä, niiltä ajoilta tulee usein tv sarjoissa sekä elokuvissa kuultu "That's so last season" eli "Tuo on niin viime kuvastoa/kautta”. Myöskin maalauksissa on käytetty malleja läpi historian, maalaja katsoi mallia sivusilmällä kun maalasi muotokuvaa. Esimerkiksi jokaisesta Englannin hallitsijasta on tehty muotokuva, kuin myös lähes jokaisesta Ruotsin kuninkaasta.

Vaatetus

Ehkä tunnetuimpia vaatetyylejä renessanssista on barokkityyliset vaatetukset, tämä vaatetyyli nähdään lukuisissa, historiallisissa draamasarjoissa sekä leffoissa, kuten “Reign”, “ The Musketeers” sekä varmasti jokaisen tuntemassa elokuvassa “Marie Antoinette”, leffa joka kuvastaa hyvin ylellistä sekä kallista ranskalaiskuningattaren elämää. Tämä on juuri niitä syitä miksi muodilla on edelleen niin suuri paikka nykypäivän liiketoiminnassa. Muodinkin kohdalla, historialla on niin suuri vaikutus, että mikäli joitakin asioita ei olisi aikoinaan tapahtunut, eli ei siis olisi olemassa mallin työtä. Urapolku mallina aukesi kuitenkin enemmän vasta 1900 luvun alkuvaiheilla, kun koko maailma alkoi teollistumaan ja tarvittiin enemmän mainontaa ja mikä olisi parempaa mainostusta kun oikea ihminen. Näitä ihmisiä nähtiin isoilla mainoskylteillä teiden varsissa, kerrostalojen kyljissä sekä myös tuotepakettien sivuissa, joita moni nykypäivänä keräilee. Myös maailmansotien aikana tarvittiin malleja propagandan levittämiseen, joilla valtiot hakivat kansan hyväksyntää sotimiseen. Myöhemmin myös tuli kuviin televisiomainonta, jossa myös tarvittiin malleja. Mallin työ on siis lyhyesti sanottuna tietynlaista mainontaa.

Popkulttuuri

1960-luvulla malleista alkoi tulla popkulttuurin ikoneita ja julkisuuden henkilöitä, näitä alettiin sitten kutsua supermalleiksi, tämä ilmiö sai alkunsa 60-luvun puolivälissä.