Minua koskettaa monikin asia. Minua on kiusattu koulussa, olen tavalla tai toisella menettänyt läheisiä ja minulla on edelleen mielenterveyden kanssa ongelmia. Huomasin kumminkin blogia selatessani, että näistä kaikista asioista on jo puhuttu joten haluan puhua asiasta hieman eri tavalla.

Valitsin aiheekseni muiden ihmisten hyväksymisen ja auttamisen. Jokainen ihminen pitäisi ajatella ihmisenä, ei ihmisryhmänä. Meihin kantasuomalaisiinkin mahtuu rikollisia ja muuten kamalia ihmisiä, mutta se ei tarkoita sitä että me kaikki olisimme kamalia. Rasismi on edelleen suuri ongelma; romanit yleistetään vieläkin kaikki rikollisiksi ja heille on vaikeaa esim. saada töitä tämän yleistyksen takia. Ja mikä kauheinta, Amerikassa poliisi ampuu mielivaltaisesti tummaihoisia ihmisiä.

Transihmisiin kohdistuvaa fobiaakin tapahtuu vielä nykyään, myös sateenkaariväen puolelta. Luin viimeksi tänään siitä kun tuttavani koki transfobiaa Pride tapahtumassa. Minut vetää aivan sanattomaksi se, miten ihmiset, jotka tietää millaista on olla osa vähemmistöä, haukkuu toista vähemmistöä. Luulisi että ymmärrystä transihmisille riittäisi sateenkaariväen puolelta mutta asia ei ole aivan näin ja tästä pitäisi mielestäni puhua paljon, PALJON enemmän kuin nykyään.

Minä haluan olla osana rasismin ja fobioiden hälventämistä, tähän mennessä olen tehnyt niin vain kohtelemalla kaikkia tasavertaisesti, mutta tulevaisuudessa haluaisin olla esimerkiksi auttamassa Pride tapahtumien järjestämisessä. Hyväntekeväisyys on minulle tärkeä asia ja olenkin ollut esimerkiksi keräämässä rahaa uudelle lastensairaalalle Helsinkiin, lahjoittanut vanhoja vaatteitani ja tavaroitani vähävaraisille ja lahjoitan edelleen kuukausittain rahaa greenpeacelle. Autoin myös viime jouluna vähävaraisia perheitä leipomalla heille ja lahjoittamalla lapsille leluja.

Toistemme hyväksymisellä, auttamisella ja vihreillä teoilla maailmasta tulisi todennäköisesti paljon parempi paikka. <3

Discussion

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *